vilken grej!

välkommen tillbaka till er som brukar läsa och välkommen till er som gör er första titt!

ja ni som läste förra inlägget har då full koll på att jag har varit i Sao Paulo... sen i onsdags! de har varit en lång helg.. och känns väldigt skönt att få vara "hemma" här på farmen igen.

så här har helgen varit.. vi kom dit i onsdags och Pia red sina två tävlingshästar.. sen hände inte så mkt mer den dagen..
på torsdags morgon fick jag tydligen helt plötsligt vara med och visa en två åring ?
jag skulle ha en viss tröja på mig och en keps.. gick iväg då vi hade fyra stycken hästar från Interagro som skulle in i "ringen" samtidigt..
gick iväg med tre killar som inte kan engelska.. och jag kan inte portugisiska.. lite små nervigt kändes de men men.. där gick jag bland alla och låtsades som jag fatta vad jag höll på med.. mitt i allt spektakel.. innan vi skulle in i ringen så helt plötsligt börja min häst vifta med frambenen och hamna över grimskaftet.. slet iväg hela skiten och sprang iväg.. ah.. där stod jag och kan inte säga någonting så ngn fattar.. med en lös häst..  efter en liten stund fick vi tag på den och jag andades några djupa andetag och fortsatte och låtsades som ingenting hade hänt! ensam tjej inne på arenan oxå.. då de är nästan bara killar som håller på med hästar här..
Pia kom lite senare och hjälpte mig förstå lite iaf.. skulle sen stå där och få min häst att stå still för vi skulle vissa exteriören osv.. inte fasiken vet jag hur jag skulle få han att stå så bra som möjligt !? haha ah men de va roligt ändå! Interagro chefen har knäppt lite kort på mig som han skulle skicka över.. så lägger väl ut som senare !
men efter allt så blev min häst på 8e plats iaf! supersöt liten herre.!

sen då.. kom fredagen! som började för min del att göra iordning Capricornio och rida.. för jag skulle ju tävla.. som jag har varit nervös inför de!! tävla dressyr.. som jag kanske gjort en gång i mitt liv.. plus att de var i brasilien!!
aja.. fick inte banga så de var ju bara rida.. de var första gången för min häst ute på tävling.. och nästan för mig med på dressyr.. han var supertittig och kasta sig lite osv..
lördag tävlade jag oxå.. de var typ samma sak men han var inte lika tittig som första dagen..
i vilket fall då så hade jag fått pris för båda dagarna.. så två rosetter och två medaljer får jag med mig hem!

sen har Pia oxå tävlat freda-söndag med Vade Mecum och freda-lörda med Baliel!
och jag har varit lite groom där.. göra hingstflätor kan jag nu! måste bara träna på att göra dom ännu lite hårdare.. -japp japp!


och nu då! som sagt äntligen hemma på farmen igen. astrött är jag ! ska väl kila ner och kolla till Aslan om pia gjort klart där eller hur de blev.. har ja tur kanske luis går ner ?!?;)

har ju nu fått dom som grannar.. och mitt första intryck (nu när jag är trött) är att dom smäller väldigt mkt i väggar och har massa liv för sig.. börja bli surig gammal tant nästan som vill vila på kvällarna ;)

men nu ska jag sova! ni får hade så bra så ses vi i sverige om X antal veckor!

tjing tjing



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sao Paulo helg

ja hejsan! har precis klivit ur en väldigt varm och skön dusch! ville nästan inte gå ur men de va bara stänga av de!
så nu sitter jag i sängen med datorn i knät.. kikar runt lite. verkar inte ha hänt de minsta roligt.. ;)

här har de kanske inte heller hänt så mkt mer än vanligt.. som ni kanske vet så har jag haft otrolig hemlängtan nu i några dagar.. tänkt mkt på när ja ska åka hem och att jag måste berätta de osv.. så allt har blivit liite för mkt.. så pratade med Pia idag om när jag åker hem.. och nu känns de lite bättre.. kommer åka hem efter tre månader..
de handlar absolut ingenting om att jag inte trivs eller att de skulle vara ngt annat.. utan de som hänt är att jag kommit fram till att de inte är de här jag ska jobba med.. och genom att jag har känt av de ett tag så har jag nästan fått ännu mer åka hem längtan! - inte tillräckligt hästig helt enkelt..
kommer fortsätta med hästar absolut.. men känner att jag behööver ngt annat på sidan oxå.. vad vet jag inte !?

så nu ska jag sista månaden försöka njuta och bara se de roliga med att rida alla hästar!
för när jag kommer hem blir de inte alls lika mkt hästar.. 7 stycken här.. har Dorse hemma vad jag vet bara ?! vi får väl se hur saker utvecklas när jag är hemma!


Dorse! (Amadors)

har ju en sak jag vill göra nästan direkt när ja kommer hem.. men vad de är får ni vänta med att veta ;) måste kolla först så jag kan de.. hihi..


ah Imorn blir de upp och rida lite hästar igen då.. sen vid lunch ska vi åka till Sao paulo. Pia ska tävla med två hästar i helgen och jag ska vara med och hjälpa henne. sen på fredagen kommer Capricornio som jag ska tävla då på fredagen tror jag. '
så har packat lite kläder nu. måste komma ihåg vita ridbyxorna och ett par vanliga ridbrallor..
har inte varit så taggad på tävla heller.. men nu tänker jag.. vafan one in a lifetime att tävla dressyr i Brasilien! ?
går de dåligt.. då är de så.. och går de bra.. fan va kul!

så ni vet var jag befinner mig.. funderar starkt på att ta med mig datorn.. men oxå att skita i den ! så om jag inte är aktiv på internet ngt på flera dagar så är svaret där att jag är i Sao Paulo.
nytt blogginlägg får ni då på söndag kväll.

men nu ska jag bara ligga och njuta av lite skön musik!

hade så bra

//Tezza





Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

en helt vanlig måndag!

god kväll!
mitt tillstånd just nu är.. trött, täppt i näsan, ont i örat och lite rethosta mellanåt..
vad gör jag åt saken? jo jag äter lite tabletter osv för att få mig själv frisk! tror de går framåt iaf.. hoppas!

ah annars idag då.. så tog jag de väldigt lugnt.. försökte att inte stressa med ngn häst alls.. och de va superskönt att bara flyta med på nå vis och göra allt i sitt eget tempo..  red alla hästarna på banan idag.. eller Bismarck fick gå i ridhuset.. men same typ..
red nästan alla för mig själv.. de var sååå skönt! satt där och tänkte på vad Pia sagt åt mig.. kanske inte gick direkt.. men jag fick tänka ut de själv och lösa de själv.. de är faktiskt skönt att bara va i sig själv och tänka ut allt..

så sen nu på em åkte vi in till stan för lite ärenden..
jag köpte mig en drink på Vanilla! och sedan ett läppsyl.. så nu kladdar jag på Cacaosmör på läpparna.. superbra!
nu ska jag ta in all tvätt och fixa med de.. tvättade igår ?! för att jag ska ha med mig rena kläder till Sao paulo i helgen.. på tävlingarna..

så att ni får hade så bra så ska ja pyssla med de !


hade gött

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

en liten kvällsskrivning

tjo.. nu gör jag nästan inge annat än att skriver i bloggen! vilken förändring.
måste ta och dela med mig av lite saker.. som ni vet var ja ju fryssen o sjuk i början av veckan.. frös så ja höll på ah inte vet ja.. krypa ur skinnet.. så en kväll proppa jag på mig massor av mina kläder.. såhär såg de ut då!
- höga ridstrumpor, röda knälängdsmjukisar, linne, t-shirt, tröja och fleeceväst!

så såg jag ut då !

vad gör man inte för att frysa mindre ?

aja.. men nu är de okej på den fronten! ingen mer fryslort.. bara på mornarna..

annars så har jag hittat de här konstiga fenomenet på mitt röda golv! vet inte var de kommer ifrån eller hur länge den har funnits där.. men såg den iaf häromdan!.. vet inte riktigt hur jag ska tolka de??


en surgubbe på mitt golv ?? :O

aja.. den har funnits där nu några dar.. ville dela med mig av den.. konstigt..

annars nu har jag precis borstat tänderna och satt på mig natt t-shirt =) tänkte väl ta och sussa lite..
har fått lite färg i ansiktet idag.. har inte märkt av de förrän NU.. de värmer gott!

så nu vet ni de..! God natt allesammans

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

öroninflammation

ja nu ska ja börja med att faktiskt vara bitter.. har varit sjuk hela veckan.. börjar släppa nu och bara är lite täppt i näsan med lite hosta! och nu.. jo nu har jag åkt på en öroninflammation i vänster öra.. fan va less jag blir!!!! blä!!

ah förutom de då.. så har jag legat och solat i stort sett hela dagen.. nu är ju klockan inte så mkt här.. men man behöver inte ligga i solen mer än fyra timmar.. man blir trött o matt..åkte hem och skulle vila efter maten..

de blev inslängd en tvätt! passa på och hänga ut de i solen så är de torrt fort =)
annars kikar jag runt lite på fejjan.. och ser att Grs har minsann varit duktiga idag! vinster och placeringar i dressyren hemma.. Duktiga.. grattis till er alla!
själv har jag ridit igenom ett dressyrprogram som är typ.. rakt fram, volt, rakt fram, snett igenom och lika åt andra hållet.. haha de är allt jag klarar av.. om ens de.. får även rida lätt i traven hela programmet !
aja vi får se hur de går..

ah annars då så sitter ja och snackar lite Björn via skype.. han har fixat de för att prata med mig! haha eller inte.. vad vet jag .. ?!  roligt för mig iaf..

så nu ska jag fortsätta med de !

Hade gött alla.. själv ska jag försöka bli kvitt öroninflammationen!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Oi - Hej

ha kommit in efter en trip till affären som var smockad!! kan tänka mig hur mamma hade varit om hon var med.. hade väl kört över alla emd kundvagnen haha.. nejdå inte riktigt men irriterad hade hon varit iaf ;)
jag själv kände mig heeelt lost.. hjärnan sluta fungera när man inte kunde röra sig.. men de blev en grillad kyckling inhandlat och lite müsli och lite juice.. och en toblerone VIT! :D

ah så intresserade tror ja faktiskt inte att ni är vad jag handlade men nu vet ni iaf!
sen klev jag ner till stallet och la på lite täcken.. heelt plötsligt stog de en man där!! tror mitt hjärta skulle hoppa ur kroppen på mig.. men de var bara en av vakterna.. PUH!! tur att man är vuxen och orädd?!
satt tidigare och pratade med mamma o pappa via Skype.. då kom hunden och nosa på mig.. blev oxå superrädd..

aja.. annars då.. så har jag pratat lite med Sara S från stallet.. dom ska tävla dressyr dom duktiga tjejerna imorgon!!  LYCKA TILL!!! ni får helt enkelt låtsas att jag stå där och kollar på er.. och framförallt hejjar på er..
<3
fick en sån fin kommentar.. så jag blev alldeles rörd.. Tack Sara.. :'D - jag tycker så mkt om Sjöberg familjen!


ja men förutom de då.. så sitter ju jag vid datorn och gör mest ingenting när jag är hemma.. Tvn ska ju fungera nu.. men de är fyra olika doser.. de är en tv, en dvd, en annan pryl och en extra till pryl. och jag vet inte riktigt hur jag gör! .. jag är kanske inte de med mest hjärna på den delen..
men de ska lösa sig de oxå.. måste ju inte kolla på tv.. har ju klarat mig i snart två månader..


morgondagens planer ser ut såhär.. sova ut!! inte stressa till ngt.. när jag väl gått upp ska jag gå ner och rida lite på Capricornio tänkte jag.. rida igenom programmet lite och öva för mig själv.. så jag får tänka själv hur ja ska göra.. öva helt enkelt!

sen när de är klart.. så ska jag ta mig hem till Pia tror ja med jeepen och sola.. de skulle bjudas på fint väder imorgon.. så de ser jag fram emot.. alltid skönt att ligga som ett slakt i solen !
och kanske få lite färg på sig..


men nu! damer och herrar.. ska jag hitta på ngt annat..


hade gött

Boa Noite




Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

stek

ja nu sitter man och har de bra i solstolen vid Pias pool.. legat o solat nu ngn timme.. =) men nu kom ett moln förbi en sväng så då passar ja på att bloggar lite.
som jag sagt tidigare börjar de bli riktigt kallt här nu.. eller ah iaf morgon och kväll.. sen blåser de lite kyligt när solen går i moln.. så sitter nu med handduken runt mig som värmer medan solen har en liten paus !

idag har jag skrittat ut alla hästarna.. dom två sista fick jag rida i hoppsadeln då louis hade lagt alla dressyrsadelgjordar i vatten... vet inte varför han tog min som jag hade lagt på min sadel.. men han trodde kanske jag var klar !? men de gick ju bra att skritta i hoppsadeln oxå..

annars veckan som kommer blir de nog full fart. på onsdag åker jag och Pia på tävling.. jag följer då med som hennes groom.. eller ah.. hjälper henne iaf. sen fredag eller lördag?? ska jag oxå tävla på Capricornio.. en gul häst med blå ögon.. hehe jag vet inte om jag vill?!?! :S men men de blir nog bra.. ska prova lite tävlingskläder idag tänkte ja.. hade ju helst vela haft mina egna hemma.. men men de är ju som de är!

aja.. lite mer uppdatering ikväll kanske..
nu ska ja klä på mig lite för att gå och äta. och hoppas solen tittar fram igen efter maten :D


hade gött

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

blä

jo men hejsan !

den här veckan började ju bra! jag som tidigare nämnt är sjuk.. och är de även fortfarande!
när jag är de så blir jag på så dåligt humör.. känner mig irriterad.. har haft en otrolig hemlängtan och vill hem NU.. egentligen inte!! tror de blir så nu när jag är sjuk. men de går väl över med förkylningen hoppas jag på !

hästarna har blivit lite halvdant ridna denna vecka.. jag red ingen alls i måndags.. då fick dom longeras. tisdags longerade jag två sen skulle alla visas för kunder. onsdag satt jag faktiskt på hästarna. skritta och klättra några och red Capricornio på banan med den energi jag hade.
mkt som ska stämma in nu om ja ska tävla nästa helg..
kan ju för tusan inte ens sitta ordentligt i sadeln.. är faktiskt inte alls taggad på tävla... torsdag.. ridit några stycken på banan lite jogging.. jobbade ordentligt med Capricornio idag igen.. jobba även mkt med mig själv.. slutet satt jag ner i arbetstrav en bra stund bara för att sätta mig rätt osv! då var de väl lite roligare..
känns bara som att de är så mkt jag ska göra samtidigt..

dessutom hör och häpna.. är jag vänstervriden i allt de här.. har höger axel längre fram så när jag rider i höger varv blir de lite svårt för mig.. men de är bara kämpa på !


annars nu då.. gjort klart hästarna sen gick jag upp till mig och vila lite då jag var lite yr i huvudet .. tror jag blir lite extra trött av tabletterna som jag tar. men jag vill ju bli frisk..


annars då så börjar de bli sjukt kallt här på morgon o kväll.. fryser ju söönder mig.
skulle vilja till någon shopping sen och kolla på lite nya snygga kläder  =) kanske ett par nya jeans att köpa med sig hem.. och lite fina tröjor.  kanske nå nya converse oxå ? =)

ah de får vi se hur de blir med..



nu ska jag fortsätta vila

peace out (oO)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

lång vecka

jag har tappat stinget lite på de här ed bloggen tror jag.. händer inte så mkt mer spännande saker tror ja.. sen har jag varit i sao paulo torsdag-söndag på tävling.. sen månadag var jag väldigt sjuk.. mådde inte bra alls.. sov från lunch till typ 17.. sen gick jag och la mig igen.. så nu idag mår jag liiite bättre.. fortfarande ont i ryggen som jag får leva med att jag får de när jag är förkyld :S täppt i näsan osv.. men ska nu ta mig en liten extra tid för att uppdatera bloggen!

de har som tidigare nämnts hänt en hel del.. kanske inte ngt som berör mig lika mkt som alla andra här eftersom jag inte "känner" personerna så bra.
men de är jobbigt tycker jag ändå.. för man känner ju av stämningen.

helgen som var då så var jag i sao paulo med Pia, Stefan och Louis. hästarna som var med var Baliel, Cezanne, Vade Mecum och Zeppelim..
torsdagen när vi kom dit så visade de sig att Vade var ofräsch.. hovslagaren hade dragit åt någon söm för hårt.. tog av skorna osv.. sen på fredagen var han fräsch!! =)
så Pia var med och tävlade alla dagar.  de var bara Vade och Baliel som tävlade.. dom andra var med som lite social träning.

under denna tävlingshelg fick Pia veta att hennes ah vad ska man säga.. trädgårdsmästare ? skötare? ah han iaf.. fick en hjärtinfarkt i lördags morse och tyvärr inte klarade sig ....
ganska mkt nu har vänts upponer.. redan innan detta tråkiga besked.. lite små chockade var vi ju såklart. även jag kände mig ju lite ledsen över de hela..  för man börjar även tänka på annat som gör att man blir lite ledsen.. 


farbror med hatten där! R.I.P

ah förutom detta tragiska som hänt så var de faktiskt trevligt att få åka med till Sao Paulo och kolla hur de såg ut..
lite komiskt att man åker mitt inne i stan typ med massa smågator och hörn.. mitt i allt dettsa fanns de en jättestor ridanläggning som inte ens syntes utifrån! ? men mkt fina ridbanor hade dom! två sand hoppbanor, en under tak och en utan.. som låg prallellt med varandra.. sen hade dom en superstor gräsbana med ditsatta vattengravar och grejjer.. och en stor gräsplätt där dom spelade polo.. ett ridhus och massor med dressyrbanor.
sån anläggning skulle vi ha hemma..

 en av dom två vattengravarna.. sen andra ligger precis bredvid till höger på bilden.

passade även på att knäppa massa krot på lite infångarstöd och lite andra hindermaterial som kan va bra att ha ?!

de var den veckan.. denna vecka började med att redan natten till måndag så fick jag superont i ryggen .. från höften och uppåt.. så huvudet gjorde ju minst lika ont.. kunde inte sova alls..
gick upp måndag morgon och tänkte att hästarna lär ju röra på sig någonting iaf ! så började longera allihopa..
sen skulle Johnny ta Capricornio och Catilina då dom skulle visas för kunder.. fine tyckte jag ! kunde knappt gå de gjorde så ont i ryggen.. men men kämpa på ! longerade 5 stycken
Pia kom sen med medicin som jag fick !.
sen vid lunch gick jag in och somna.. tror tabletten hjälpte lite så värken släppte lite..

idag då när ja vakna så kändes de lite bättre.. inte lika ont men fortfarande inte ok..
tänkte inte rida så hårt idag heller då eftersom jag inte är fräsch.. vill bli frisk ! men då skulle någon kolla på Ursöta Atila.. så då red jag han litegrann och visade.. han var fin som vanligt..
Cossaco fick skritta ut en sväng. dom andra hästarna skulle visas för kunder så dom behövde inte jag ha hand om att rida idag.. oxå väldigt passande när jag inte varit så pigg.

ja annars nu då så har jag ganska nyligen.. kanske för ngn timme sen kommit hem från manikyr! jag gör ju bara naglarna och pia fixade håret lite idag.. så då blir ju ja klar mkt fortare,, så tog mig en trip alldeles ensam därifrån till Vanilla och handlade en fruktshake medan jag väntade :) och där inne måste dom fått väldigt roligt idag.. tror de var en ny kille där.. har inte sett honom alla gånger vi varit där.. han skulle prata med mig när jag skulle beställa och sa mssa saker.. jag försökte häva ur mig då att jag inte förstog vad han sa.. och när väl han förstog de så blev han väl lite röd i ansiktet.. och tjejerna bakom honom stog och fnittra otrooligt mkt.. ah.. lång historia.. men de var roligt iaf :) jag fick min drink till slut.


nu ska ja proppa i mig lite mer tablett och nässpray och sova !

Hade gött

Peace out (-.-)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

bloggytime!!

Jag erkänner härmed att jag varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen nu i veckan.

den här veckan har varit helt okej, helt ärligt så har jag superdåligt minne så riktigt vad jag gjort som är av intresse här på bloggen vet jag faktiskt inte så mkt..
igår vet jag ju iaf.. jobbade fram till 16.. sen blev de panik in i duschen för vi skulle iväg till "lilla holland" som jag kallar de..  och äta, mysa och förmodligen ta ngn öl.

men när Pia kom så behvde vi åka in till Campinas till Pedro då han behövde läkare.
så på vägen hem därifrån stannade jag och Pia till vid ett ASstort shoppingcenter för att äta lite mat.
efter maten så blev de såklart lite efterrätt.. OH vilken god paj vi åt.. var lite liknande som cheesecake men mkt godare.. synd att de inte finns i Sverige vad jag vet.. kanske ska säga de till dom inne på Georges på stan;)
-eller?

mätt som ett svin åkte vi hemåt i mörkret.. klockan var väl vid 22 när vi var hemma.. så de blev mata Aslan och gå in till mig.. somna ganska snabbt då jag hade suttit i bilen många timmar..
så imorse då klockan ringde kändes de som någon hade drämt till med basebollsträt i huvve på mig..
men upp och hoppa!! ner till stallet och började släppa ut gulliga Cortona och sedan börja rida. idag började jag med min favvis Atila.
alla mina hästar har varit väldigt bra idag! sen red jag även tre av Pias hästar..
Copernico, Cyrano och Vade mecum.


Atila. namn som en tjej, ser ut som en tjej och gnäggar som en tjej ;) men de är en hingst!
söt ändå! :D

har haft lite problem att rida Bismarck då han är väldigt svår tycker jag ! longerade honom inspänd innan jag red igår.. och även idag.. och idag var de en helt annan häst.. så förhoppningsvis är jag på rätt spår!

Bismarck =)

så efter denna nöjda jobbdag så gick jag hem och började tvätta och plocka undan lite inne.. nyss hängt upp tvätten har jag gjort..

sen sitter jag nu och små irriterar mig på att min otrivin!!  är slut.. köpte ju en ny nässpray här då jag är beroende av detta! men den är ju inte alls nå bra??! inte ens ngn funktion.. bläää.. men i långa loppet så kanske den hjälper mig mer om den lyckas få mig att sluta använda de här preparatet???

ah nog om nässpray!!

nu har jag varit själv här i en vecka.. de har gått bra.. fick hemlängtan i måndagsmorse.. men annars okej på den fronten! på dagtid har ja ju fullt upp och inte tid att tänka på sådana saker.. men just på morgonen där blev de lite jobbigt.. saknar ju er där hemma. men vi ses sen!
och då blir de fika och umgås =)
ngn får ju gäärna komma och hälsa på oxå?!?

har fått lite frågor från olika håll om jag inte kan fixa kort på när jag rider hästarna.. och de är ju lite svårt för mig att knäppa på mig själv! men jag ska lösa detta lilla Ilandsproblem så småningom!.

Imorgon bitti.. typ 03.30?? ska vi åka iväg på tävling till sao paulo.. de ska bli roligt att få komma iväg och kika lite! sen om någon vecka är de någon hopptävling en timme härifrån som vi ska försöka komma iväg och kolla på =)

förutom detta njuter varje sekund av solen och värmen! varje lunch blir de stek (om de inte är dåligt väder då ) ;)
allt för mig ikv.. ska ta med mig kameran till sao paulo och fixa lite nya kort ska ni se!


hade gött !
peace out
(¤¤,)_V

hade gött allihop

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sightseeing

söndagen började med att slänga in lite vittvätt i maskin,, tvätta upp alla handdukar.
väl de gjort och upphängt så gick jag ner till stallet och kollade när Pia longerade Baliel..

han är faktiskt fin att se på.. men tycker ändå inte honom! fick ännu ett bevis idag att han inte är så himla snäll..
Pia skulle öva lite att springa med honom då man faktiskt lär göra de på veterinärbesiktning på tävling..
likadant som han gjorde mot mig försökte han där oxå men hon var ju lite snabbare än vad jag var på att säga åt honom..

efter detta så åkte vi och jag la mig vid poolen i lite mer än 2 timmar.. somna gjorde jag oxå hur skönt som helst. vaknar dock av att man svettas som en gris... då är de bara ta ett dopp och gå och lägga sig igen;)

när jag kände de blev långtråkigt att sola ensam och att magen börja kurra lite.. så åkte vi iväg på sightseeing.. skulle åka in till ett annat län tillomed ;) kolla på kläder osv.. på vägen dit fick jag se en Tukan... en fågel med stoor näbb som är orangeröd typ.. sett på långt håll men fick se en nära idag.


iaf då.. när vi väl kom fram dit vi skulle gick vi på en nitlott.. de var ju stängt.. så vi gick in och käkade på ngn halvflum restaurang ist. sen åkte vi hemåt och runt lite så vi fick se lite andra ställen =)

när vi kom hem gick jag in till mig och ringde Karlis via skype =)
och sen lyssna ja på musik ett tag.. sen gick jag ner till stallet till Pia och London
och busade massor med London Söta!

efter de hände de inte så mkt.. gjorde lite mat på kvällskvisten till mig själv..
kollade live på BB! asnervös att Peter skulle åka.. men han fick vara kvar!! Woho..

ah ne nu finns de inte så mkt mer att göra så ska nog ta och sova så de blir arbetsdag och ngt att göra !

Boa Noite !
God natt !
Good night !

nu blev ni impade va ;) haha..

Peace out !! (>.<)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

full fart

nu ska jag sumera dagen för er..

Lördag! drömde att jag försov mig så upp ur sängen med fart blev de.. sen lugna jag ner mig när jag såg att jag hade en halvtimme på mig ner till stallet.. då de tar 1 min att gå ner så kunde jag andas ut..
idag stod de på schemat... mina 7 plus 2 av Pias hästar skulle ut och promeneras.. japp mellan 7-12 alltså.. då förstår ni som kan räkna lite att de gäller att ligga i.. gick ner 10 i 7 för att släppa ut lite hästar.. började rida ut Catilina själv.. hade inte tid och slöa och dra benen bakom mig.. sen när ja skulle rida min andra häst.. kom Alexandre även kallas Ale.. som jag fattar de? så då red vi tsm med tre hästar.. tvingade honom att prata lite engelska.. han är duktig och oblyg.. sen fråga han om jag var klar.. men icke hade ju faktiskt 4 hästar kvar när han var färdig.. så han erbjöd sig att hjälpa mig så hann klart i tid! =)

efter arbetet gick ja upp i huset bytte om och åkte till Poolen! sol och 27 grader enligt Klart.se.. hehe men varmt var de iaf..
vid 14 fick jag lnch hos Pia o Pedro ! :) snälla dom.


efter de blev de hem till my place och duscha, och fräscha till sig lite.. nu på kvällen skulle vi iväg på nå som ja aldrig kommer ihåg vad de heter.. men typ födelsedags grejs iaf... Ale fyllde oxå år ?? hehe aja skit samma.. trevligt hade vi iaf..


Alexandre andra från vänster
Louis son direkt till vänster


en av tårtorna!


hel ligan står och vill ha av den stooora tårtan!
 
efter vi hade käkat tårta så åkte vi till stallet .. eller jag blev avsläppt där.. sätta på täcken till natten på tre hästar..
Aslan var den som jag tog sist.. och vet ni vad jag hittade !?!? helt sjukt. en ännu strre spindel än den jag och Linda hittade.. FYFAN!! sa åt Aslan att passa sig för den. tror dock inte han förstår.. uscha!!
men som manär måste jag knäppa kort

den satte på boxväggen inne hos Aslan.

ah mkt ska man se..
varje kväll jag fodrat honom så ska jag stänga dörren då den står öppen med ett grimskaft för om dagarna.. varje gång jag stänger sitter de 2-3 ödlor bakom.. de var tre idag men en sprang iväg innan papparazzin Tezza fick fram kameran..


ganska söta tycker jag =) brukar ha en i taket i sovrummet oxå.


nu har jag kommit hem, borstat tänderna, gjort mig klar och gått och lagt mig i sängen.

nu blir de sova.. upp på fm imorn och åka med Pia till poolen.. då jeepen inte vill fungera ordentligt. men de problemet går nog att lösa..

godnatt snart godmorgon till er där hemma!


peace out (-.-)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

livet går vidare

japp så ser jag de!

tror mkt händer av en anledning osv. tex att jag är här! hade så mkt tankar och planeringar och drömmar att göra ngt.. men VAD!? har varit "påväg" att göra ngt flera år.. men nu var de sista droppen.. och här hamnade jag !

fin natur, massa hästar, trevligt folk osv.
hur de än blir med allting så ångrar jag verkligen inte att jag tog mig hit.. växer som person, får tankar som kanske tar mig ännu längre fram i livet när ja kommer hem. vi får väl an se !

innan jag skriver om ngt som hänt måste jag få fråga !??? vad f-n har dom gjort med spotify ? om du inte har premium så får du bara lyssna på vad är de 9 timmar i månaden?? och sen får du tydligen inte lyssna på samma låt för många ggr.. typ 5 gånger.. då slutar den fungera och om du vill ha full tillgång till alla låtar måste du oxå skaffa premium.. vilket jävla skit dom har ställt till med.. USCH!!

ah nu har ja fått de utagerat =)

vad som hänt sedan linda åkte.. jaa hon åkte ju i onsdags.. de var en vanlig arbetsdag. efter jobbet gick jag hem och fixade käk och lyssnade på musik och kollade på BB på kvällen.

torsdagen lika så .. men efter jobbet igår tog jag och Pia en tur in till stan för Manikyr ! innan dess hann vi in på de bästa Vanilla! tog en fruktdrink som är 5 av 5 toast! och efter manikyren blev en färd till affären.. där jag köpte ny tankräm, lite chips, nötter och nybakad beguette :)

på väg hem stannade vi hos Haroldo där de var grillat fingerplockmat uppdukat, och öl som alltid ! :) de var lite mys.. men frstår dock Ingenting dom säger. men jag sitter och ler och låtsas att jag förstår nåt iaf..

idag så har jag ridit alla mina hästar som varje dag ! de gick bra med dom flesta. Catilina är lite för stor och stark för mig.. så vi får väl se hur de blir så småningom.

men imorgon får jag vila från starka hästar iaf. för då är de skritt på schemat.. ska hinna rida ut alla mina mellan 7-12 plus att släppa ut och ta in från hagen allihopa efter varje häst.. men de är bara lägga på ett kol!!
och de kan ja ju faktiskt !

annars idag så har jag ryckt Zeppelims man.. den var tjock.. inge sår på fingrarna iaf tur de !


ne nu ska jag hitta på någon syssla man kan göra.. de är så sjukt mörkt ute.. annars hade man kanske kunna tagit sig en promenad.. men vågar inte själv..
ska ta och laga lite krubb tror ja..

inga bilder .. lite dåligt med de.. har inte haft kameran med mig..
men de ska jag bli bättre på igen

hade gött

peace out "",)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

jorå så att säga.

ja nu sitter jag på lunch.. har varit ute och stekt i solen.. =) Mys..

Linda har åkt.. de känns tråkigt. men sen när jag pratade med mamma och att hon hälsade från pappa att han var så himla stolt över mig så blev jag så himla glad att jag nästan börja lipa ;) de känns bra.. de peppade mig till jag faktiskt kan vara själv ! har ju Pia Pedro och alla andra här som iofs inte pratar engelska men dom är roliga och snälla ändå! kom och hjälpte mig när Baliel mangla ner mig i marken osv.

ja iaf då.. så har ju jag varit lite down då Spotify slutade fungera här utomlands för mig.. men tror att de är Lissan som fixat så Nu funkar de ?!  hur awsome va inte de  då?

nu ska jag slappa en liten stund till innan jag ska rida Catilina och sen rida över till grannen och hoppa lite med ursöta Atila :D

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ensam !!

Imorgon åker Linda och jag blir ensam i mitt lilla hus..
de känns sådär.. bra på ett sätt och mindre roligt på ett annat sätt.. då undrar ni säkert.. hur menar hon nu??
Jo såhär är de.. jag var trött på typ allt hemma och behövde en paus från ah allt.. Tina sa åt mig att jag borde åka och jobba hos Pia..
då molly har varit på mig om de förut men jag inte ville lämna de jag hade hemma då.. så täntke jag nu att Ah de ska ja F-n göra! bort från allt och tänka på mig själv..

de var ingen annan tjej som kunde komma samtidigt som mig så hade i vilket fall blivit själv till en början.. men så pratade jag lite med Linda och vi kom fram till att hon kunde ju faktiskt följa med någon månad eller så..
fixat och klart så åkte vi ju hit tsm. och vi har haft superkul! ! =) och de är då de tråkiga att hon åker helt allmänt.. och att jag är liiite mörkrädd.. och vi har tre rum osv.. kommer skrämma upp mig själv att de är ngn annan här inne.. uscha.. 

men min plan var ju från början att åka själv, ta hand om mig, ta reda på vad jag vill, inte påverkas av andras beslut osv.. sen om jag bara blir här tre månader !?!  så har jag tagit chansen, känt mig för, haft askul på vägen, lärt mig en hel del. kanske kommit på bättre hur jag faktiskt vill ha de framöver i mitt liv när jag kommer hem.

så känner jag! sen får vi se då om de blir ngn annan som kommer? vi får väl an se ;) alltid kul att ha någon att vara med.



ah annars då.. idag har vi som vanligt ridit våra hästar.. jag började med Bismarck.. och de ska jag säga er var inte rätt beslut.. FY vad jobbig han är.. stark som en oxå och gör inte som jag vill.. men jag lär väl mig honom så småningom.. Pia red på honom idag för hon såg på mitt ansiktsuttryck att jag började kanske bli aningen frustrerad! ..
han kämpade emot där oxå men Pia kan ju de här ! så de blev ju bättre iaf.. så imorgon ska vi byta hästar.. hon tar honom och jag tar en av hennes så ska de nog bli lite ordning på han oxå !

sen gick de väl helt okej med dom andra hästarna.. den sista jag red idag var catilina. Den är stark!! men de är bara hålla i.. kämpade så mkt så Pia skratta åt mig för jag blev lite röd i ansiktet. haha men den bjuder jag på !

nu har vi precis kommit hem från Haroldo där vi har sutti några stycken och käkat pizza.. och OM jag var hungrig då? JAPP!

nu blir de till att kika på BB och kolla så Linda får med allt i packningen kanske ;)


hade gött!

Peace out (^*)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Brunch

tjohopp!

ja i fredags så firade vi Linda 20 bast.. de blev massa mat och sallad och ÖL! vi bunkra upp med massa flaskor och en stor Heineken! så de var ju bara dricka helt enkelt :)


Mums minsann!


ja som ni kanske vet var vi på Rodeo igår.. fy säger jag bara.. härlig stämning fullt ös! så ska jag beskriva de!
tydligen så har vi en kille här på farmen som oxå är bullrider! Awsome! :) han var oxå med igår.. flög av ganska fort men tror de gick bra för honom ändå.. vi fattade ju inte så mkt om vad som var bra och inte...

Stor som tusan var den ! stog och stirrade på oss..




först stog vi och kollade på rodeo kanske ngn timme.. sen giick vi och grabbarna tog lite öl..
och någon whiskeyblandning som vi skulle smaka på.. helt ok! =)
sen efter de så trodde vi att de blev mer bullride.. men icke! då var de typ konsert helt plötsligt.. scen och massa folk som stog och röjde! en kille som var med oss.. var helt galen ! mer vild än tam!
men han var underhållande och bjöd upp till lite dans mellanåt..


vårat sällskap! han i vita hatten heelt galen!

ah iaf då.. där stog vi och kolla när dom dansa som galningar.. uttittade blir vi vart vi än går.. men igår var den kille som kom fram på Linda och var helt såld på henne och försökte prata prtugisiska med henne.. hhaha ni skulle sett Lindas min!!
iaf då så fick Renato översätta.. ah shit.. de va roligt.. han gav inte upp heller.. försökte få en puss osv..

till slut så gick han .. och vi åkte hemåt.

trötta var vi och slockna direkt när vi kom hem ..

så sen imorse åkte vi till ett ställe där dom anordnar typ Brunch.. allt är gjort från gården.. ostar och smör osv allt! =) mkt gott var de..

och fint tycker jag de är med gamla historiska grejjer.. dom hade en gammal kafferost typ.. ah de var fint helt enkelt!

försökte ladda upp bilden på den men den verkar inte vilja fungera som jag vill..

nu har jag precis kommit in efter att ha sprungit ut i ÖSregnet och kört in jeepen under tak.. jag blev väldigt blöt!

nu ska ja trösta mig med att kika påen film!

hade gött
Peace out (..)_V


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()