sista april

hejsan!
jag har varit suuuper dålig på att uppdatera bloggen.. fullt medveten om detta. hoppas ni inte är allt för besvikna.

bloggen håller på göras om.. den är förhoppningsvis snart färdig ;) jag hde ju tydligen lyckats fippla med ngt som gjorde allt mkt svårare..

ah.. men iaf dåå.. veckan har väl varit som vanligt. . ridning har stått på schemat. hästarna jag har ridit har väl känts helt okej den här veckan.. min absoluta favvo är ju Atila!!  vilken gullig häst..
vi var över till grannen igen och skulle "småhoppa" lite!. jag tog såkalrt Atila då.. ville ju såklart kolla om han kunde hoppa.. och de kan han ju! Gulliga..  hoppas vi kommer göra de lite fler ggr..

igår fyllde ju Linda hela 20 år! nu är hon ingen tonåring längre.. så vid kl 16 på dagen blev de tårta =)
sen på kvällen var vi hem till Pia och hade grillkväll med öl och snaps. och spotify i högsta hugg! de va riktigt trevlgit och mysigt.. tyvärr så blir ju alla trötta vid 21 här så jag och Linda åkte hemåt och kikade på BB..


måste berätta en sak! de finns en tjej här som heter Patricia.. jag och Linda kallar henne mer än gärna för Bitterfi**a.. hon är så sjukt osocial! hon kan knappt hejja när man möter henne.. så då känner jag att jag vill vara lite extra dryg och verkligen stoorflina och säga heej iaf.. men butter är hon.. butterkaka har hon nog käkat en hel del !
alla andra hejjar och är trevliga.. jag bryr mig ju såklart inte om henne.. då jag bara stöter på henne ngn gång ibland men jag kan inte låta bli att bli lite småkaxig tillbaka.. ;)  men när de var tårta på schemat så kom hon ju såklart och tog en bit.. hon tillomed flinade!! kan ni tänka er?? haha.. aja nog om henne..

ikväll vid halv 9 blir vi upphämtade tror jag om Renato lyckats fixa biljetter.. så ska vi dra på Rodeo ikv!
de ska bli sjukt roligt.. de ser jag fram emot.. kameran kommer såklart åka med! så bilder och lite annat skoj ska jag försöka klämma in imorgon!

nu ska ja nog ta en liten powernap!

hade gött alla!

kommentera gärna om vad jag ska skriva om eller om de är ngt mer ni är speciellt nyfikna på =)

Peace out (",)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Bloggen!

Ja som ni ser så ser bloggen lite konstig ut.. den är under ombyggnad ;)
den fixas inom snarast förhoppningsvis imorgon. och då kommer jag lägga ut ordentligt med uppdateringar igen ! kul att ni följer den!

Peace out (^^,)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Olycksdrabbade barn

ni som följt min blogg litegrann kanske vet att jag var på forsränning igår?
i vilket fall då sa var jag ju de.. och hur kul var inte de då? jo kul! jag har ju lovat lite bilder till bloggen så dom kommer här. Enjoy!


vår crew! längst ner till höger är Charles-ägaren


Pia översätter lite om vad vi ska göra i nästa fors ;)


In action!


Glada var vi allihopa !

Innan sista forsen som är sista bilden bad Charles mig att sätta mig längst fram.. ovetandes som jag var så satte jag mig längst fram..


som ni ser så syns inte jag eller Pia.. för vi är under vatten här!

men roligt var de iaf. så nu har ni som inte har Fejjan oxå fått se lite kort!

annars idag då så har vi stekt hela dagen.. och de ska jag säga er.. solen tog som F-N idag..
men de e nice :D nu är de bara benen som fortfarande behöver lite mer färg... de löser sig.

när man ligger en heldag vid poolen blir man rastlös och gör massa konstiga saker mellanåt.. jag och Linda får ju för oss att ibland gå Powerwalk runt poolen.. eller som i tidigare inlägg hoppa kanonkulan.. så provade Linda en ny lite aktivitet idag! som var att hoppa längdhopp i poolen.. jag skulle vara domare och kolla hur långt hon hoppade..
de blev ett enda hopp.. för när hon landade i poolen så landade hon rakt ner på fötterna.. henne högra fot fick ta all smäll.. så nu är Linda skadad! hälen svällde upp.. svullnaden har nu börjat gå ner men smärtan finns kvar säger hon.. stackarn..

först jag manglad av hästen igår.. och Linda skadar sig idag.. de går bra nu!! =)
som pricken över i:t idag så fick vi iaf supergod mat hos Pia och Pedro.. !

sen efter vi solat klart så får vi iväg alla tre Linda, Pia och jag. och London förstås. vi åkte runtom här i markerna och kollade.. Gud vad fint de är här! tror inte ni förstår hur fint de faktiskt är!

med de avklarat så sitter vi nu och mumsar glass!!



och snart blir de kolla BB. man har inte så mkt mer att göra här på kvällarna så då sitter de fint med lite sådant :D


hade gött och jag hoppas alla har haft en fiin påskhelg!


Peace out (Oo,)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

stresslördag

idag har de varit en bergochdalbana!! morgonen började med att vi hade väl typ 7 hästar var,, då vi hade Pias hästar oxå när hon var iväg med Vade, och Zepelin.

vi började med att släppa ut Baliel och Cyrano..Baliel var på hugget och ställde sig på bakbenen över Linda.. men sen slutade han och vi tog in han i hagen.. Cyrano snäll :)
sen efter vi ridit första hästen och ska ta in dom där två busarna så tar jag Baliel.. han är superhingstig.. vägrade gå snällt,, skulle springa runt och ha sig.. och så ber jag att Linda ska hjälpa mig att hålla i från andra hållet för han bara sprang runt.. då får han nå ryck och flyger på mig.. och trampar ner mig på marken.. kunde gått väldigt illa.. men de som hände var att jag skrapade upp knogarna på ena handen, han klev mig på foten och smalbenet och fastnade i mitt "snöre" på ridstövlarna och slet såklart sönder de.. men men lagade de på mitt lilla vis (knut och tejp).. de gick ju faktiskt bra i slutändan.. Mockarkillarna kom och hjälpte oss att ta in galningen.

sen så fortsatte vi att rida alla andra hästar. klar vid lunch skynda oss hem och lagade lite mat då vi nu fått ny gastub. klockan 13 kom Pia och hämtade oss för då var de dags för forsränning! taggad till tusen va ju jag iaf!

väl framme så fick vi vänta över en timme.. för tydligen här i Brasilien så är de OK att vänta på folk som inte passar tiden.. men de tyckte inte vi var okej så Pia gick väl och sa till dom två gånger..
till slut då så fick vi åka.. vi hade Charles som ledare. även ägare till de där. hur rolig kille som helst.. pratade engelska (på sitt eget lilla vis) och sen blandade han de med portugisiska.. ah.. alltså kort sagt så fattade man ju bara hälften..
iaf då så var de riktigt roligt! skulle vilja åka igen efter regnperioden när de är mer vatten.. så de blir riktigt stora forsar =) lätt värt de iaf !

och efter de så åkte vi och käka en Pizza på hemvägen.. och jag är heelt slut kan jag säga.. inte i armar eller så efter paddlingen men bara helt sjukt trött..
Kort och så på forsränningen ska jag försöka fixa in imorgon !


Nu sitter jag och väntar på en tvättmaskin.. ska passa på och duscha medan jag väntar


allt för ikv!

Peace out (''.)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Långfredag

imorse hade jag ställt klockan tidigt på vår lediga dag för att gå upp och rida Atila! han var himla fin idag =)
sen när jag var klar med honom så kom Pia och skulle rida två hästar oxå. efter de så tog jag och Linda en varsin häst och red över till grannen för att rida över lite bommar! ska jag vara helt ärlig så kände jag mig Riktigt hemma där! även om de bara var lite travhoppning så var de riktigt kul att få ha lite bommar :) hästarna är ju inte så van. min Catilina som jag hade sprang rakt igenom dom första gångerna sen så brjade han förstå att han skulle över ! söt..
Lindas häst fattade ju att den skulle hoppa lite iaf.


Atila

Catilina

efter vi var klara med de och att alla hästarna hade fått varit ute i hagen en sväng så åkte vi med till pia såklart till poolen!
efter en timme ungefär så gick vi in och kokade potatis och hjälpte till lite med mat. vi fick gravad lax med potatis en urgod sås till =) MUMS!! vi är nog lite bortskämda sådär.. men för mig är de helt okej !

mätta och belåtna åkte vi in till stan och hämtade ut pengar, tanka bilen och stannade ävn till på Vanillia och köpte glass.. vi fick beställa själv den här gången.. hade ingen aning om vad namnen på glassarna var men tog en som såg god ut.. och de var de ju oxå! =) tur att man kan prata lite smått teckenspråk med varandra då dom inte förstår oss och vi inte förstår dom. dom är ju faktiskt kass på engelska dom flesta.. men dom är otroligt snälla och hjälpsamma!! inte som hemma..strama och bittra!

efter de så hamnade vi på poolkanten IGEN! solen började gå ner så blev inte så mkt sola då.. utan de blev musik på datorn och gjorde lite roliga saker i vattnet.. hoppade kanonkulan osv.. grannarna där hade lite påskmiddag.. tror hela familjen deras stod i dörröppningen och kollade.. tummen upp gjorde dom när Linda började hoppa kanonkulan.. haha kul att man kan vara underhållning :D

nöjda och glada for vi hem.. bytte om till långbrallor och tog jeepen till fölisarna i hagen!
dom är sjukt söta, sjukt nyfikna.. men liiite småskraj på samma gång!
knäppte ett till extra kort på fölisen som vi tycker är lite lik Garcia.. och på alla andra såklart!


Garcia kopian ;)


Otroligt nyfikna

nu är vi hemma Igen.. hur hungriga som helst precis som igår kväll..
vi har ju en gasspis. och den har ju slutat fungera.. antar att gasen är slut.

igår när vi jag skulle tända den så är de en platta som är trasig.. som tog eld när jag startade en annan och slog lågor på mig.. från midjan upp.. som tur var så var de bara en stor och inge mer.. men shit vad rädd jag blev..:S PUH!
så nu gör vi nudlar i micron! tjohopp!

sen blir de film och lite mys här hemma..

allt för idag !
hade gött

Peace out (--,)__V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påskhelg

vad ska jag säga?!

lång dag idag.. blev väckt imorse och sjukt trött! sover inte så bra. men men.. väl uppe så kikade vi lite på BB.
sen gick vi ner till stallet, vi skulle följa med Pia till en som hon känner som har ridbana med speglar. åkte dit med Vade Mecum och Zepelin. stallet där var väldigt fint!



där var vi några timmar. sen efter de for vi hemåt och lämnade hästarna i boxarna och åkte sedan hem till Pia och skulle sola lite vid poolen. men först fick vi ceasarsallad ! Mums.

sen efter de låg jag och Linda ganska utslagna vid poolen och snacka massa strunt helt enkelt.
och  nu sitter vi här och är sjukt sega. jag personligen känner mig helt slut.. vet inte varför?!
tillomed lite nedstämd av ngn anledning.. jag trivs här och gillar hästarna så de är nog ingenting med de att göra men nåt som gör att jag känner mig så.. men de kanske bara är en liten kort period får jag hoppas minsann! :)

ah men annars då igårkväll så åkte vi till en Sushibar där vi var 7 stycken. 4 stycken skulle ha sushi medan jag, Linda och Pia åt ngt annat varsitt mål.
sedan efter de fick vi en väldigt god efterrätt.. choklad muffin typ med rinnande choklad inuti och glass!! :D
tog tyvärr inget kort på den.

sen kom vi hem och vi båda la oss ner och somna direkt ! tror vi blir lite trötta av värmen. men de gör inget! skönt med värme och sommar!! har saknat de så otroligt mkt från vår kalla vinter hemma i sverige.

ja så mkt mer än så har faktiskt inte hänt.. har säkert haft någta roliga kommentarer som jag glömt! men de kommer fler som kommer skrivas om! :D


nu ska jag faktiskt kanske laga lite mat..


hade gött och glad påsk på er!

peace out (oO,)_V


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

flumdag!

ja just nu spelas de like a virgin på Lindas dator.. hur den låten ens kom att tänkas på kan man ju undra ?!
^o)

ja idag då.. började precis som alla andra jobbardagar.. eller ah kanske inte riktigt, Linda hade drömt en mardröm om att hon skulle gå hem från bussen efter krogen och de var en mördare som hade jagat henne.. och vad hände när hon skulle låsa upp dörren när hon kom hem då?! jo de satt nnu helt plötsligt sex stycken lås istället för ett??
ja de är väl ganska vanligt i drömmar att de blir såna snedsteg?! ;) haha (tänk er spänningen i Hajen ;) )


PANIK!!!

ja en efter vi hade skrattat ordentligt åt bara tanken på de.. så låg vi och drog  oss i sängen och hade faktiskt helst vela sova någon timme till.. men icke! upp och jobba som gällde.. så vi pallra oss ur och klädde på oss och gick ner till stallet!
vi har ju börja skoja lite med Louis som är Pias hästskötare.. OI säger vi när vi kommer ner till stallet.. och han bara skrattar åt oss .. vi säger även Bom dia som är god morgon.  tycker vi är artiga ja.. men tror han tycker vi är lite knäppa!?
idag efter lunchen när vi kom ner till stallet så försökte vi lära honom att säga HEJ! Vi tyckte de var superkul. men han förstog inte någonting! och vi börja skratta så vi i stort sett börja gråta. han börja skratta oxå väldigt mkt.. sen kom Pia!
då sa han till henne att han trodde vi hade tagit sockerrörs brännvin! för vi var så fnittriga.
ja så kul hade vi faktiskt att de mkt väl kunnat vara så?! -vem vet??



-Eller??

jaja.. slut på de roliga i stallet.. när vi var färdiga blev de en snabbdusch för att sen åka på manikyr!
och efter de åkte vi förbi vanilla där dom har glass, vitamindrycker och massa flottigt att käka.. jag tog en vitamindryck oxh Linda tog en glass! mumsigt värre..

ja sen åkte vi ju hemåt igen, stanna till hos hästarna för att ge Aslan lite kvällsmat !
på väg dit så kollade jag på vårat hus och tänkte., -vilken tur att vi tände utelampan!
ah inge mer med de.. förutom sen när vi kommer fram till huset så är den släckt??? vad kollade jag på för lampa?! fattade ingentingt.. men för säkerhets skull så tände vi alla rum och kolla så de inte var någon här.. men förmodligen så kollade jag på ngn annan lampa ! hade säkert inte ens tänt den innan vi åkte?! aja huvudet är inte på skaft 24/7 faktiskt.. tro de eller ej ;)

ah men efter de då så lagade vi faktiskt lite kvällsmat.. de blev lite chickenbits.. mums. kände mig som en riktig husmor när jag stod vid spisen ikväll.. de är en Gasspis.. har faktiskt aldrig använt en sådan innan jag kom hit.. så första kvällen vi tänkte använda den så fick vi ju såklart inte igång den .. men vi ha ju fått hjälp! :D



vår spis!

ah mätta i magen är vi nu iaf och har kollat på lite BB och känner oss nu helt nöjda.. dock väldigt festsugna blev vi?!?! ah får ha en egen liten fest här ! :D

hade gött!

Peace out (Oo)_V




Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

tröttaste dagen hittills

hejsan hejsan!

har inte skrivit på någon dag.. men de som hände igår var att vi var lediga, stekte vid poolen, fick mat hos Pia och Pedro! MUMS! potatisgratäng med kött.
sen åkte vi hem till vårat place och tog en dusch och fräschade till oss lite för att sedan åka tillsammans med flera stycken och kolla till hästarna i hagen på andra farmen. Det var jag och Linda, Renato med son, Pia och Louis.
vi var ju några stycken så alla fick ju inte plats inuti bilen.. så några fick sitta på flaket ;) och de verkade dom göra frivilligt


japp så såg de ut ;)

sen väl framme hos hingstarna i hagen så hoppa Pia ur och gick in till dom, ropade och alla kom och var supernyfikna.. gulliga ;)


Pia mitt bland alla hingstar!

ja sen efter att vi hade kollat till hästarna så åkte vi hem till grannen och satte oss och drack öl! de gör ALLA här.. öl är typ som läsk känns de som.. men de var trevligt. förstår dock inte vad Ngn säger men de är ju roligt ändå, man kan ju gissa sig fram ibland av gester? hehe.. vi säger bara VA? och flinar lite lätt..
sen efter ett tag gick vi hemåt och la oss, för de var ju arbete idag!

får inte glömma bort att gulliga London fyllde ju oxå 3 år igår! roligt att ha en stor söt hund här,, har faktiskt saknat vår lilla egna hund där hemma! älskade Frasse =)


Superfina Frasse :D

ja bra söt är han!

sen idag gjorde vi klar hästarna på Fm för att sedan efter lunch åka iväg och lämna stövlar på lagning, byta ridbyxor, och sedan åka till shoppingcentret. Linda köpte ett linne. och jag köpte bara två piké t-shirts att ha och rida i.

sen på väg hem stannade vi för att handla matvaror, där kom de en tjej fram till oss och börja prata och jag och Linda tittade på varandra som två fån.. som tur var så va ju Pia inte så långt ifrån och kunde prata med henne åt oss då. sen undrade vi ju såklart vad hon sa,, tydligen var hon påtänd (som iofs syntes) och ville ha mat.. lite läskigt med påtända människor:S


aja men annars ridningen idag tycker jag gick bra! alla är ju lite extra pigga på måndagar då dom vilar söndagar.
har en liten sparvel nu som heter Cortona Interagro som inte har gått så mkt senaste dagarna, mest på promenader då han har blivit skodd osv. han var otroligt pigg och sprallig idag! när han hade sprungit av sig lite så gick de mkt bra! 


Cortona Interagro

ah sen efter all denna äventyr så var vi åter hemma igen. Kollade på BB via internet, hungrig blev jag så tog en paprika och knaprade på :) de var gott faktiskt.

nu ska vi sussa. har varit supertrötta idag allihopa tror jag.. fullmåne här nästan hela tiden så tror man sover litehalvdåligt faktiskt.

aja nu måste jag sova!

hade gött

Peace out (``,)__V

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lördag kväll V.2 i brasilien

imorse började vi tidigt.. alla hästar går ut på promenad på lördagar, så jag red ut fyra stycken och en fick gå inspänd i ridhuset idag.
vi red en sväng förbi grannarna här, som har hoppbana som jag sa tidigare hade bjudit över oss.
vi gick ju aldrig dit då men nästa helg så ska vi nog ta en trip dit och kanske få hoppa lite =)

sen när vi slutade vid lunch så körde vi hem till pia för lite stek vid poolen.. som vanligt ! 
där fick vi även lite pasta med ngn tomatsås med bacon och lök. mkt gott!
stekt som vi var åkte vi sedan hem och bytte om lite snabbt för vi skulle iväg på en liten roadtrip och kika lite.
Åkte och köpte lite blommor.

vi åkte in till ett ställe som är Hollandinspirerat.. eller ah allting är som lilla Holland.. ganska häftigt faktiskt !
vi började med att hämta upp Pias man Pedro! han fick först inte plats I bilen utan fick sitta i bak med London ;)



sen efter de åkte vi och kollade på hans nya kontor som då ligger i denna "lilla" stad..
typ 20 000 pers.. ?!?
kände mig som en riktig papparazzi turist;) men de var så sjukt fint där.



ett av dom fina husen, syns lite dåligt


ett till coolt hus

sen efter de så for vi till en fin restaurang där vi käka lite plockostar och tog en otroligt god drink! smaka litegrann som mojito faktiskt. sen eftr vi hade druckit upp första så skulle vi ta en till.. tog en klunk och tänkte gud va gott de ska bli.. OCH shit va starkt den var.. ojojoj.. den första var med Vodka och den andra vi fick var med Rom.
och jag ska säga.. att här snålar vi inte med spriten eller så har jag blivit klen?!. men vi fick en ny med vodka ;)

de va en riktigt trevlig kväll..
imorgon blir de steka igen! vi är ju hel lediga imorgon. men går väl ner och säger hej till hästarna ändå.

Nu är de datorn som gäller. såg att Grs laget vann idag!! SÅ duktiga! :D grattis till er.

sen nu hade jag fått ett mejl av mammsen som sa att jag skulle kolla på korten som hon tagit på urgulliga Ronja! gud vad jag saknar gullungen.. men träffar henne sen som tur är!


gullungen Ronja ute på en promenix i hemlingby!

fick höra att hon även hade snubblat och ramlat i hästskit stackaren.. men de var en "torr" och gammal hög som tur var. jag älskar denna lilla charmtroll :D och hennes Bror E såklart!

Ne nu blir de slutskrivet för ikväll nu blir de mer musik ioch förmodligen lite tv via datorn !?


hade gött..

Peace out <",)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredaaag

hej och välkommen ! 

idag så har ridningen idag varit en riktig bergodalbana! dom två första hästarna kändes inge rolig alls.. och då börja självförtroendet svacka.. precis som hemma.. har alldeles för höga krav på mig själv.. men de sitter i psyket.. de går väl över.. Pia hjälpte mig sen och då gick de ju faktiskt bra.  sen Atila och catilina kändes väldigt bra så då blev jag glad igen =) 


vi har gjorde klart alla hästar på fm för efter lunch nu så skulle vi in till shoppingcentret! skulle köpa lite t-shirts och någon tröja ?! de blir faktiskt lite kyligt ibland. men när vi hade åkt en bra bit så blev de ngt som kom ivägen så vi vände hemåt igen.. så de blev stek vid poolen ist. och bus med dom gulliga hundarna =) vet bara namnet på en! och de är ursöta London som är med överallt!


Linda och London vid poolen. London älskar vatten!


Jag och en av dom gulliga hundarna =)


 den här kallar vi slickis!  den slickar på allt och alla.. men ursöt!



den här kliar magen lite i gräset ;) och viftar på svansen medan

ja de var alla fyra vovvar!
sen efter vår tid vid poolen fick vi ta jeepen och åka hem till vårat hus.
på vägen så åker vi förbi en massa olika hagar med ston och en hel hage full med föl, en av dom alla har liknande tecken i huvudet som Garcia så vi stannade till där och kollade om vi skulle hitta honom! de var svårt för ALLA kom travandes när vi ropade på dom men tror jag fick ett litet kort på den i klungan.


ja den där i mitten som sticker upp huvudet bakom den bruna! inte lätt att få kort på men jag lyckades iaf =)
lägger in en bild på hela klungan så förstår ni nog varför de var svårt ;)


ah massor med nyfikna fölisar =)

ja sen efter den lilla visiten hos dom så for vi hem. där blev de kolla film! den sista av triologin av Stieg Larsson.
har kollat på alla tre den här veckan. för jag hade inte sett dom . bra filmer! jag tycker sällan om svenska filmer men dom var faktiskt bra! 

och nu helt plötsligt funkar internet igen så då blir de en trip på fejjan och på bloggen såklart..

Imorgon är de lördag och då jobbar vi halvdag. alla hästar ska ut på prominix och ut en sväng i hagen innan lunch.
sen om de är fint väder så antar jag att vi åker till poolen. Why not känner jag ?! fler bilder och kanske lite mer varierande ska jag fixa fram. ska försöka fixa på när vi rider oxå.
men hoppas ni gillar de jag har så länge ;)


Hade gött alla!


Peace out (^^)_V



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Internetlös

hejsan!
nu var de längesen jag skrev ngt.. har inte haft internet på tre dagar.. Panik! vill ju kunna hålla lite koll hemma..
igår hade jag en värsta hemlängtan.. Fy vad jobbigt de var :( fortfarande litegrann idag.. men de ger väl med sig hoppas jag ?!
de är faktiskt inte så mkt som har hänt på dom här tre dagarna.. vi har iofs varit och fixat naglarna! lite manikyr är inte helt fel.. nepp nepp!

sen den största händelsen denna vecka var att vi fick in en superstor spindel hos oss.. HELT SJUKT STOR! !
riktigt rädd blev vi men jag tycker de är ganska häftigt oxå när den var så stor.. så gick och tog en närbild på den !

Fin va?! :S
vi kollade lite på internet sen om den var giftig.. och vi hittade en som såg precis ut som den här.. och den avr giftig..

den ställde sig i attackposition mot mig när jag skulle försöka få den att springa iväg. Pia hjälpte oss senare att få ut den härifrån för vi vågade ju såklart inte !
så nu tror vi ju att de kryper på oss hela tiden.. men den känslan glöms nog bort med tiden.


Nu har vi lunchrast.. jag sitter hemma här.. och Linda har dragit iväg och steker i solen.. jag blir så trött av att ligga i solen när jag ska rida fler hästar sen så tog de lite lugnt med de idag. sen efter vi är klar med dom sista hästarna så ska vi tydligen hälsa på Louis en kille här på farmen som ville vi skulle komma till honom och kolla vad han hade för sig.. så han ska få träna lite engelska.
sen efter de så ska vi åka och handla! var har jag ingen aning om. men de är bara åk!

nu ska jag fortsätta sitta och ta de lugnt innan de blir rida.

hoppas ni har de bra där hemma ??!? Norrvidden Horse Festival har ju dragit igång.. och tror ni jag hade vela varit där?!?!?! JAPP!

aja slutdeppat..


peace out (",)__V

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Blondinbella

boa tarde!

ja nu ska jag sumera dagen söndag! vår lediga dag..
började med att vi vaknade vid 8.. sprang ut genom dörren och kolla om de var sol! och de va de ju :)

sen blev de lite frulle och lite städfix här hemma.. sen bestämde vi att vi skulle dra och steka lite vid poolen.
så vi gick enr till jeepen som vi hade parkerat nere vid ridhuset eftersom de regnade igårkväll.


på väg ner till bilen. Linda och grannhunden

Linda var chafför från oss till Pia.. när hon skulle starta den så gick de inte..  jag stog och skrattade och tyckte hon var dålig.. men de gick verkligen inte.. sen kom Pia och hjälpte oss.. och så försökte hon hjälpa Linda först men hon fattade inget iaf.. så då brister Pia - men herregud pratar jag med blondinbella eller?!? och då kunde ju inte jag hålla mig för skratt iaf !! Pia tog över bilen och starta den.. så vi kunde åka till poolen som vi gjort varje dag ;)


fina stora trädet vid poolen

där låg vi och stekte några timmar.. sen blev vi bjuden på grillade kycklingvingar som plockmat, sen jättegott kött med sallad! de är himla trevligt när man bli bjuden på mat lär jag säga. man känner sig uppvaktad på ngt vis!


Pias uteplace där vi käkade

sen efter maten solade vi lite till för att torka bikinisarna våra. sen blev de mulet och vi såg att solen hade tagit bra! så vi bestämde oss för att åka hemåt och vila från solen .

de blev dusch och smörja in sig med aftersun!

knäppte lite fler kort på hästarna.. här är dom fyra jag rider


Bismarck Interagro - gnäggar när man ropar =)


Cerberus Interagro - Bits lite men annars allmänt urgullig =)


Atila Interagro - supersöt liten herre! =)


Catilina Interagro - stark häst! men de blir nog bra de oxå söt och har en riktig "köttnacke" =)

ah de var mina fyra som jag har nu. ska försöka fixa några bilder när vi rider på hästarna sen men de får bli längre fram.,

ja nu sitter vi som två fån i soffan tätt inpå varandra med en varsin dator.. och de regnar och åskar så in åt *piiiip*..
och vi ska ner och fodra Aslan.. lite skraj för att gå ut sitter vi här och "väntar" på att de kanske ska avta lite.. men de verkar faktiskt som att de bara blir värre! nu blixtrade de precis och mullra så de skakade här inne..

men ner till stallet måste vi.. de löser vi alldeles strax.. -visst Linda?! ;)

ne nu blev inlägget klart för idag! =)

ni får gärna kommentera och säga till om de är ngt speciellt ni vill veta eller att jag ska skriva om .


hade gött !
Peace out (..)_V



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

sol, regn och åska

ja idag då.. imorse började dagen som sagt med att rida fyra hästar var.. osv osv. de vet ni om ni läst mitt förra inlägg.. och bilder på hästarna ska jag nog försöka lirka in imorgon !!
 
sen då så åkte vi till Pia och käkade lite.. sola och badade oxå.. Myys





men sen efter de blev de moln på moln. så vi åkte därifrån. och såklart när vi är tillbaka till vårat lilla hus så blev de stekhett igen ! så vi tog en trip och knäppte kort på hästarna och lite andra roliga saker. sen tyckte vi de va lite trökigt och lite långtråkigt så vi tog en sväng med jeepen :D


förstå gången Linda ska köra.. hon fattar ingenting


jag visade henne lite..

sen fick vi för oss att köra så fort de gick på en äng;)


Linda


Tezza


ah kul hade vi iaf.. nu är vi sjukt trötta och har "lekt" big brother fjortisar :D  hahaha bilder kommer på de oxå ;)





Ha Ha aah slutskojat och slut skrivet för ikväll! hoppas ni gillade alla bilder.. vi hade iaf roligt! :D

hade gött '

peace out (¤¤)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lördag

god förmiddag..
nu är de lunchtid hos oss.. medan kl är snart 5 hemma i Sverige.
vi fick som vi ville.. SOL! de var lite småmulet på fm nu när vi red ut alla hästar så vi trodde de skulle bli en tråkig ledig em. men icke ! de blir en Jeep färd hem till Pia på lite kycklingsallad och sen blir de stek vid poolen :)
Hon har köpt nya "solsängar" som vi kan ligga på.. plus att vi har traktordäckslangar som vi ligger på i poolen.

så änsålänge idag så har vi inte gjort så mkt mer än att skrittat ut fyra hästar var, och Linda har longerat en medan jag smorde av alla träns och sadlar.. 

sen gick vi upp till huset och sitter nu och nördar med datorerna!
dom frågade oss igår om vi hade kollat på tvn som finns här ngt.. då sa vi nej vi har kollat på svensk tv genom datorerna då började dom skratta och skulle förklara för oss vad en tv var för ngt.. vi var för "moderna" haha.. ah de va roligt dom börja förklara vad en stationär telefoon var oxå som man har i huset.

men men slut på de roliga för tillfället. bilder ska jag bli bättre på att fixa..
blir nog lite kort idag hos pia.

ni får hade så bra så länge.. skriver lite mer ikv


Peace out (^^,)_V


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

godkväll

jo men godkväll!
nu har vi nyss varit och druckit öl med Pedro, Pia, Linda och Pedros chef som jag tror hette Dan ..
de var mysigt.. de är lite småskumt när man är ute på stan eller någon annanstans än farmen.. alla kollar så mkt på oss.. som nu ikv så spelade dom en massa olika musik när vi kom dit.. sen helt plötsligt så blev de musik från Sverige.!? hehe lite charmigt.

som igår var vi in och köpte glass på ah ett lite glass ställe .. då kom ägaren fram och blev superglad över att vi utlänningar just kom och handlade hos henne.. lite sött faktiskt! :)

så nu blir de att sova.. imrogon väntar arbete igen. dock en halvdag bara.! sen ledig söndag.

blev ett kort inlägg nu  men de kommer mer.. dont worry be happy :D


peace out (**,)_V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag kväll

ska jag vara helt ärlig har jag faktiskt inte koll på dagarna. tror jag och linda frågar varandra flera gånger om dagen om vad de är för dag !? hur virriga kan man bli..
men allting.. dator, mobil, kamera etc.. laddar ur så fort och vi har ett svenskt uttag,.. hur tyckte vi de va då? joo vi får turas om helt enkelt. men ska komma till sak.. de är ju ofta genom telefonen man har koll på faktiskt Allting..så då har vi alltså inte sån stor koll!

nu har vi nyss kommit in från mörkret.. va ner och fodrade en häst som heter Aslan som är Pias svenska häst.
på väg ner och på väg upp hittade vi mkt intressanta saker.. som  "djur"..

Fetaaste fjäril jag har sett.. trodde de var en fladdermus uppe i taket först.. kortet är taget från behörigt avstånd!


en skitstor Padda hittade vi oxå... större än min hand..


Och typ den miiinsta ödla jag någonsin sett.. detta är full zoom!

Ah nu fick ni se dom :)

annars idag var vi iväg in till storstaden och skulle kolla på en säng.. kan ju bara säga att hela de här köpcentret.. var lika stort som hela gävle.. skojar inte! hade jag gått där själv hade jag nog inte kommit ut..

iaf då så gick jag och Linda och hjälpte Pia att provligga lite madrasser.. vi hittade en stoor säng till slut som alla tyckte var awsome. ! =)
sen åkte vi vidare till ett annat köpcenter där dom hade bara sportprylar.. för alla "grenar".. när vi skulle ut därifrån så pep de om Linda... och vakten gick fram till henne och börja snacka portugisiska.. haha ja ni kan ju tänka er hennes min.. HAHA !! jag och Pia stog på sidan och småskratta lite men de var ju bara ett litet larm som satt kvar ;)

ja sen väl hemma blev de upp till lyan och kolla två avsnitt av BB .. internet funkade ju inte igår.. så fick ta dubbelavsnitt idag.

btw så ska vi få låna en jeep sen som vi kan ut och åka i.. super nice.. den är 55 år gammal! den har tre växlar och går max 40.. hur kul kan inte de va och köra runt på i farmen. :)


och så hunden London i såklart! han ska vara med överallt :)

ne nu har jag skrivit ordentligt för idag och visat massor med kort.. fler kommer !
i hope you enjoy!

hade gött

peace out (",)__V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

sool

tjohopp!!
internet slutade fungera igår kväll så hann inte uppdatera bloggen ngt..
men nuså! idag har jag ridit 5 hästar. 4 som jag har och red fram en åt Pia. idag har de känts som en liten svacka.. första hästen jag red på var som en ah.. planka. inte riden ordentligt tydligen medan Pia har varit bortrest.. då kände jag mig kass! men på slutet så fick jag den väl att "släppa" till litegrann iaf..
sen rider jag en häst som heter Atila Interagro.. en superfin skimmel.. den är tydligen ett litet projekt och idag var den jätteduktig :)
kommer knäppa kort och lägga in bilder på hästarna som jag har hand om lite senare!

igår på lunchen låg vi och stekte i Pias pool.. och var jag hade solskyddsfaktiorn då kan man ju undra?! jag är röd på armar och bröstkorg och ansiktet.. men men .. de blir lite aftersun kräm på de så blir nog de bra oxå.



Myys! fler bilder komme senare. nu ska jag sätta fart att göra mig iordning.. vi  var snabb idag och red alla hästar på fm.. för vi ska med pia in till storstan och köpa sängmadrass ! så en liten till uppdatering kommer ikväll..

Ciao!

Hade gött

(^^,)__V

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Framme !

japp nu är vi framme.. våran resa var minst sagt spännande! gick lugnt och bra på arlanda.. åkte i 1h 50 min till Amsterdam.. som vi då hade fått höra var en av dom största flygplatserna.. och de var de! shit va stort de var.
när vi gick iväg för att leta efter vår gate som var E20 så läste vi på skyltarna så stog de hur lång tid de var kvar att gå.. de tog oss 40 minuter att komma dit från C9. men de gick ju bra.. fick åka på band dit så vi slapp gå hela vägen ;)

väl framme på sao paulos flygplats så fattade vi verkligen inte alls var vi skulle gå.. men vi hittade ju de till slut oxå.. sen när vi kom ut därifrån så skulle vår chafför stå med en lapp där de skulle stå Interagro. men när vi väl kom ut så stog de kanske.. typ ah 30 pers med lappar!! men vi hittade till slut en kort liten kille med en lapp där de stog Tezzan och Linda KLM Interagro. :)

väl framme på plats efter typ 2½timmes färd i bil så fick vi komma till våran "lägenhet" som dom kallade vårat boende.  de är en enplansvilla med tre rum, tre badrum, (ett till varje rum).. ett allrum och ett kök! :)
har knäppt lite kort igår kväll vid vår ankomst!


Linda utanför huset

Vårat sovrum städat och fint! ;)

bild på kök och vardagrummet bakom skiljeväggen.


sen idag har vi fått rida 3 åringar. gulliga.. men sen skulle vi få rida lite fler "vuxna" hästar. får se hur de blir..blir nog roligt i vilket fall!

ne nu ska jag gå ut!! börjar snart efter vår rast. har varit mulet och lite regn idag.. men nu lyser solen!!

så .. Hejdå! hade gött.

Peace out (,")__V

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

woozaah

ja.. sista dagen hemma i sverige.. haft släkten här typ hela dagen sen jag vaknade.
fikade och pratade en hel del.. fick en present oxå=) en digitalkamera med HD. :) den kommer ju användas flitigt kan jag säga. hihi..

sen efter allt fika o stohej.. så lyckades jag ha ner kökslampan i golvet.. de small högt och pappa blev tokig.. och utbrast
-Måste du ha sönder något sånt där innan du åker!? fatta man ju.

då börja ja skratta så då börja han oxå skratta.. lillgubben.. så hiimla nervös över att jag ska åka. kan inte sitta still går ut och går med hunden hela tiden.. men vad ska jag göra då? tror han lugnar sig när han vet att jag är framme.

imorgon den här tiden har vi typ en timme kvar på flyget :) sen blir de ju dock 2½ timmes bilfärd efter de.. men då är vi ju ändå framme i sao paulo:D

sjukt taggad. är dock inte nervös inte ens idag.

tror så många andra är de liksom Åt mig!


ne nu ska ja kolla min packning igen så jag inte glömt ngt viktigt. men min nästa uppdatering blir nog imorgon!


hade gött i sverige nu då!

Peace out (¤¤,)__V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

men du då!

vad ska jag säga?!!

-de är sjuukt nära nu! .. jag är fortfarande inte nervös.. är de bra eller dåligt?! iofs är inte jag sån som person som brukar bli nervös. men kanske kommer ett litet pirr i magen när jag kommer fram till arlanda! ;)

ah annars då så har jag nog förberett mig ganska bra.. har nästan packat klart allt.. de finns ju saker man ska packa i sista sekund.. får hoppas jag inte glömmer ngt av de bara..
när vi kommer fram i sao paulo är de en man som ska hämta upp oss med en skylt där de står INTERAGRO.. han ska vi åka med. =) blir spännande att hitta honom oxå.. men de fixar vi :D

kommer såklart sakna många här hemma.. men har faktiskt haft många avskedsfikor och mys nu sista två veckorna med dom bästa... =) börjar bli stammis på Georges coffee! men vet ni.. de gör inget!
har precis kommit hem från bio med Base faktiskt.. kollade på hur många lingon finns de i världen.
den var bra.. helt okej fick ju skratta en hel del iaf !:P ätit godis för 5 pers tror ja.. lite ont i magen nu.

och imorgon... sista dagen här i Sverige kommer min släkt och familj vara här hemma med mig och prata och bara umgås... önskemål från min morbror <3 (som by the way är sjuukt lik claes malmberg, lite mindre hår bara) ;) ska fixa kort sen så ska ni få se!

mamma har bakat en liten marängtårta tills dess.. som är sjukt god.. MUMS!! längtar.

ah annars då.. har hört att de gått bra för laget i Umeå!! hade så himla gärna vela vara där. lite sorgligt faktiskt..
och Emma är tillbaka på tävlingsbanan igen.. superkul.. och Sillen tog vinst idag och är superfräsch.. alltså.. hade så gärna vilja vara där.! men nästa år då är jag nog hemma och kan följa med?! vi får väl se.


ne nu blir de soova
ni får hade super så kommer jag fortsätta uppdatera bloggen.. så gå in och läääs! :)


peace out ('',)__V

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()